Betegségek

Száraz bőr

Ekcéma

Atopiás ekcéma

Kontakt ekcéma

Ichthyosis

Pikkelysömör(psoriasis)

Időskori viszketés

Fejbőr korpa

Vissza a nyitóoldalra

Fejbőr korpásodás

A jól ismert korpásodás egyéni hajlamon alapszik. A hajlamot nem lehet megszüntetni, de a fejbőr rendbentartására sokféle sampon kapható, melyek az esetek nagyobb részében hatásosak.

Erősebb korpásodás esetén azonban a samponok egyrészt nem mindig elég hatásosak, másrészt a naponkénti hajmosás száríthatja a hajat és a fejbőrt.

A Sanatopic segít felpuhítani és leválasztani a hámpikkelyeket, megnyugtatja az irritált hajas fejbőrt és megelőzi a haj és a fejbőr kiszáradását.

A testápoló (Sanatopic bőrpuhító krém) ás az intenzív krém (a tubusos változat) egyaránt használható, erősebb korpa esetén az intenzív hatásosabb lehet a hámladék leválasztására.

A használat módja: 3-4 órával hajmosás előtt bő mennyiséggel bedörzsöljük a hajas fejbőrt. Ez közvetlenül hajmosás előtt megismételhető.

Önmagában nem gyógyítja a korpásodást, tehát a korpásodás elleni samponokra továbbra is szükség van. Jelenleg talán a leghatékonyabb anyag a korpásodás kezelésére a palaolaj.

A korpásodás orvosi elnevezése (seborrhoea, szeborrhoea, szeborrea) valójában nem pontosan a korpát jelenti: eredetileg a fokozott faggyútermelésre utal (sebum: faggyú, rhoia - folyás)